Vegansk Kantarellsoppa

 
 HEJ!
 
Måndag igen!
Hoppas ni haft en fin helg! Här var vädret lite ostadigt och då passar det ju bra med soppa!
Den här gjorde jag i fredags och till den så åt vi nybakat bröd och så drack vi ett glas vitt vin till. Supergott och supertrevligt!
Skippa vinet i maten om du föredrar det, det blir gott i alla fall.
Här kommer receptet:
 

2 port

Ingredienser:

300 g kantareller
½ liten gul lök
½ vitlök, skalad
3 msk mjölkfritt margarin
1 msk mjöl
Salt
Vitpeppar
1 grönsaks- eller svampbuljongtärning
4,5 dl vatten
0,5 dl torrt vitt vin (Kan uteslutas)
1,5 - 2 dl havregrädde
 
Garnering:
 
Kantareller
Färsk timjan
 
 
 Ansa och hacka svampen. Spara några svampar till garnering. Hacka lök och vitlök
och fräs dem i margarinet i en kastrull. Tillsätt svampen och stek den tills vätskan
försvunnit. Pudra över mjölet. Salta och peppra.
Lägg i buljongtärningen och häll i vattnet och ev vinet i kastrullen.
Låt allt småkoka i ca 15 min. Ta av kastrullen från plattan. Mixa soppan slät
med en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med mer salt och peppar.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och garnera med svamp och timjankvistar.
 
 
Ja, man får verkligen passa på att äta svamp nu när det är säsong!
 
Hoppas ni får en härlig vecka.
 
KRAM
 
Maggie
Visa fler inlägg