Vegansk lasagne med spenat

 
HEJ!
 
Oftast gör vi lasagne på helgerna. Då brukar jag koka min egen sås från grunden och det tar ju en liten stund. Vill man ha lasagne på en vardag ( och varför inte- det är ju så gott?) så är det ju bra om den går snabbt att laga.
 
I detta recept har jag använt en färdig tomatsås och färska lasagneplattor, vilket gjorde att det gick i ett nafs att göra den här lasagnen. Perfekt i veckodagarna som sagt, när man kanske inte hinner lägga för mycket tid på matlagningen.
 
Detta recept räcker för två personer, eftersom jag hade en liten gratängform denna gång. 
 
Så här gör du:
 
Ingredienser:
 
Vitsås:
 
2 msk mjölkfritt margarin
2 msk mjöl
4 dl havremjölk, minst 1,5 % fett
1 krm muskot
salt och vitpeppar
 
Tomatsås:
 
1/4 gul lök, skalad och hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
2 msk olivolja
3- 4 dl färdig tomatsås, typ pastasås med basilika
1 stor näve spenat
svartpeppar
 
200 g färska äggfria lasagneplattor
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Smält margarinet i en liten kastrull. Vispa ned mjölet och häll sedan i mjölken. Vispa och låt koka upp. Sjud såsen till önskad konsistens. Krydda och salta. Fräs löken i olivoljan och häll i tomatsåsen. Låt puttra en liten stund och lägg i spenaten. Vrid svartpeppar över såsen. 
Häll lite vitsås i botten av den ugnsfasta formen. Lägg i en lasagneplatta. Häll över lite tomatsås och varva sedan vitsås, pastaplattor och tomatsås. Gratinera i ugnen i ca 25 min.
 
 
 
Ha en fin kväll!
 
/Maggie
 
 
 
 
Visa fler inlägg