Vegansk Kantarellsoppa

 
 HEJ!
 
Måndag igen!
Hoppas ni haft en fin helg! Här var vädret lite ostadigt och då passar det ju bra med soppa!
Den här gjorde jag i fredags och till den så åt vi nybakat bröd och så drack vi ett glas vitt vin till. Supergott och supertrevligt!
Skippa vinet i maten om du föredrar det, det blir gott i alla fall.
Här kommer receptet:
 

2 port

Ingredienser:

300 g kantareller
½ liten gul lök
½ vitlök, skalad
3 msk mjölkfritt margarin
1 msk mjöl
Salt
Vitpeppar
1 grönsaks- eller svampbuljongtärning
4,5 dl vatten
0,5 dl torrt vitt vin (Kan uteslutas)
1,5 - 2 dl havregrädde
 
Garnering:
 
Kantareller
Färsk timjan
 
 
 Ansa och hacka svampen. Spara några svampar till garnering. Hacka lök och vitlök
och fräs dem i margarinet i en kastrull. Tillsätt svampen och stek den tills vätskan
försvunnit. Pudra över mjölet. Salta och peppra.
Lägg i buljongtärningen och häll i vattnet och ev vinet i kastrullen.
Låt allt småkoka i ca 15 min. Ta av kastrullen från plattan. Mixa soppan slät
med en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med mer salt och peppar.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och garnera med svamp och timjankvistar.
 
 
Ja, man får verkligen passa på att äta svamp nu när det är säsong!
 
Hoppas ni får en härlig vecka.
 
KRAM
 
Maggie