Apple Caramel and Pecan Sticky Buns

 
HEJ!
 
Hoppas ni haft en fin helg!
Förra veckan lade jag ut detta receptet på Instagram- Apple Caramel and Pecan Sticky Buns
Det blev väldigt varmt emottaget, sånt tycker jag är så kul. När recepten sparas och gillas!
 
Jag lägger upp det här med, så att fler kan baka och smaka dessa gobitar till bullar.
 
Receptet räcker till en liten plåt och ger ca 16 bullar. Om de är goda?! Tja.. Tips är att smaka en- högst två och sedan slänga in dem i frysen, annars är risken väldigt stor att man sätter i sig hela plåten. 
 
 
Ingredienser:

Deg:

25 g jäst
75 g mjölkfritt margarin 
2 dl havremjölk 
2 dl strösocker eller kokossocker 
5,5 - 6 dl mjöl
en nypa salt 

Fyllning:

1,5 medelstora, röda äpplen 
4 msk vatten 
2 msk muscovadosocker eller kokossocker 
1 tsk kanel
50 g mjölkfritt margarin 
5 msk muscovadosocker eller kokossocker 
2 msk kanel
1 dl pekannötter, hackade

Frosting:

25 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt 
2-3 dl florsocker 
2-3 msk lönnsirap, rumsvarmt
ev lite ljummet vatten. 
 
 
Börja med degen. Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet i en liten kastrull och häll i mjölken. Värm till 36 grader. Häll vätskan över jästen och blanda tills den lösts sig. Häll i resten av ingredienserna och knåda ihop en deg. Jäs under bakduk i ca 30 min. Under tiden gör du fyllningen. Kärna ur äpplena och skiva dem tunt. Häll vatten, muscovadosocker och kanel i en kastrull och lägg sedan i äppelskivorna. Koka på svag värme tills äpplena blivit mjuka. Ställ åt sidan. Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda den en stund. Kavla ut en rektangel, knappt 0,5 cm tjock. Bred margarinet över degplattan. Fördela äpplena över och strö socker och kanel ovanpå. Fördela nötterna över. Rulla ihop degen från långsidan. Skär 16 bitar av degen, och lägg dem med snittsidan uppåt, tätt ihop på en liten ugnsplåt/ form. Lägg fyra på varje rad. Låt jäsa under bakduk i 30- 40 min. Grädda bullarna i 10 min ca i 225 grader. ( Varmluft.) Ta ut bullarna och låt svalna. Vispa hastigt ihop ingredienserna till frostingen. Tillsätt mer florsocker eller lönnsirap till önskad konsistens. Bred frostingen över de helt svalnade bullarna. Bryt av en bit och njuuut! 
 
 
 
Visst ser det gott ut!?
 
Ha nu en riktigt fin vecka!
 
Följ mig gärna på Instagram också där jag uppdaterar oftare än här på bloggen!
 
/Maggie
0 kommentarer
publicerat i Bakning
Taggar: Bakaveganskt, afternoontea, bakasockerfritt, bakbloggare, kanelbullar, veganskt, vegansktfika
Visa fler inlägg