Pasta med mangold, citron, vitlök och mozarella

 
HEJ!
 
Har ni testat bladgrönsaken mangold?
Om inte så tycker jag ni bara måste! Smaken är helt fantastisk, den påminner om spenat och smakar lite nötaktigt. Det kan vara lite knepigt att få tag på i en vanlig affär men välsorterade butiker borde ha det i säsong nu. Eller så gör ni som jag- åker till ett självplockställe och plockar.
 
Här kommer receptet på en pastarätt med mangold, citron, vitlök och mozarella. Enjoy!

Ingredienser:

2 pers

Kokt pasta för 2 personer 
6 stora mangoldblad ( går lika bra med färsk spenat, ta då två stora nävar.) 
olivolja 
1-2 vitlöksklyftor, skalade
2 msk pressad citron 
flingsalt och nymald svartpeppar 
125 g mozzarella- jag använde vegansk 
parmesanost- jag använde vegansk
basilikablad

Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 
Skölj mangoldbladen väl och ta bort den grövsta delen av stammen. Hacka bladen grovt.
Hetta upp oljan i en panna och fräs mangolden med vitlöken som du hackat fint. Pressa ned citron och salta och peppra. Rör ned pastan och mozarellaosten som du rivit isär i mindre bitar. Lägg upp pastan på två fat och toppa med parmesanost och basilika. Mal ytterligare lite svartpeppar över. Flingsalt på toppen blir också fint!
 
 
Mangold är rik på vitaminer - precis som t ex grönkål och innehåller magnesium som spenat. Den är också rik på antioxidanter. Nyttiga grejor med andra ord. Men precis som spenat så innehåller den nitrat så man ska inte äta för mycket. Dessutom ska den sköljas noga innan man tillreder den.
 
Hoppas det ska smaka!
 
KRAM