Grillad paprikasoppa- kall eller varm

 
HEJ!
 
Vädret denna sommar har verkligen pendlat mellan varmt och kallt. Så därför slängde jag ihop en soppa som kan ätas både kall och varm och därför passar bra varma eller kalla dagar.
Smart va!?
Att den dessutom är supergod gör ju inte saken sämre. 
 
Använd gärna egna, grillade paprikor där du tagit bort skalet. Om du inte har en grill så går det lika bra med konserverade grillade paprikor på burk. Det går att hitta i de flesta lite större matbutikerna.
 
Om du grillat egna paprikor, lägg dem i iskallt vatten när de är klara- då går det lättare att dra av skalet.
 
 
 
Här kommer receptet:
 
2 port
 
Ingredienser:
 
olivolja
1 liten gul lök, skalad
2 - 3 vitlöksklyftor, skalade
paprikapulver
3 - 4 stora grillade paprikor
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk äppelcidervinäger
ev 1/2 dl havregrädde
salt
svartpeppar
 
Tillbehör:
 
olivolja
2 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
färsk bladpersilja
 
 
Hetta upp olivoljan i en gryta. Hacka löken och vitlöken och fräs dem i olivoljan en liten stund. Dela paprikorna i mindre bitar och låt dem fräsa med löken en stund. Tilsätt paprikapulver. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Tillsätt tomatpurén och äppelcidervinägern. Blanda och låt allt koka en liten stund. Häll ev till sist ned havregrädden. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en mixermaskin. Häll tillbaka soppan i grytan och smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en kanna och ställ den kallt om du vill ha en kall soppa. Om du vill äta den varm, servera den direkt tillsammans med vitlökskrutonger och persilja.
 
Krutongerna gör du genom att skära brödskivorna i kuber. Steka dem gyllene i olivolja. Pressa över vitlöken mot slutet av stekningen och stek lite till. 
 
 
 
 Jag hade ingen havregrädde i soppan, men hällde lite grann som en swirl när jag serverade soppan. 
 
Ha en fin kväll!
 
Visa fler inlägg