Gräddig pasta med kronärtskocka och citron

 
( I samarbete med Hippie de Luxe och Heirol. )
 
HEJ!
 
Hoppas ni haft en fin vecka so far. Jag har varit ute på en massa jobb de senaste veckorna så jag känner att matlagningen och bakningen halkat lite efter. I dag fick jag i alla fall tid i köket och då blev det den här pastan med kronärtskocka och citron. Snabblagad och väldigt god. Alla i famijen tyckte om den, förutom en person ( nämner inga namn) som klagade på att det var svartpeppar i maten. Haha! Svårt att göra alla nöjda ibland.
 
Pasta är så tacksamt att laga under veckodagarna- håller ni inte med? Och om man dessutom har en fin stekpanna som jag har här så är det bara att ställa fram allt på bordet. Enkelt och snabbt!
 
Stekpannan kommer från Heirol och är en högkvalitativ stekpanna i gjutjärn. Jag tycker att den emaljerade ytan är så vacker och så har den ett rejält handtag och öra. Praktiskt!
Den här stekpannan kommer jag använda mycket är jag helt säker på.
 
 
Här kommer receptet på pastan:
 
4 port
 
Ingredienser:
 
1 paket pasta ( 400 g ), kokad enligt anvisningarna på förpackningen.
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, skalade
saften och skalet från 1/2 citron
4 dl havregrädde
8 st kronärtskockshjärtan på burk eller 6 msk kronärtskocks tapenade
1 dl vegansk Parmesanost
salt
svart- och vitpeppar
ruccolasallad
basilika, färsk
vegansk Parmesanost till servering
 
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlöken lite snabbt och tillsätt citronsaften och det rivna skalet. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning och sänk sedan värmen. Mixa kronärtskockorna med en stavmixer och lägg ned dem i stekpannan. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 5 min. Smaka av med Parmesanost, salt och peppar. Blanda ned den kokta pastan i stekpannan och rör om. Servera pastan med ruccolasallad och lite färsk basilika. Tillsätt mer Parmesanost om önskas.
 
 
 
En riktig sommarpasta det här! 
 
Pricken över i hade varit att servera vitlöksbröd till. Det hann jag inte idag- men nästa gång- då blir det varma vitlöksbröd till säger jag bara;)
 
Ha en fin försommarkväll!
 
Maggie
 
 
 
Visa fler inlägg