Veganska dessertostar

 
HEJ!
 
Att njuta av ostbrickor går alldeles utmärkt även om man bara äter veganskt.
Här kommer receptet på två dessertostar som är lätta att göra och smakar himmelskt. Något att verkligen imponera middagsgästerna på kan jag lova! Ostarna är dessutom så mycket nyttigare är vanliga ostar så man kan äta dem med gott samvete.
Basen är alltid likadan, så antingen smaksätter du osten med mina förslag här eller så hittar du på din egen smaksättning. 
 
Här är receptet:
 
2 ostar
 
Ingredienser:
 
3 dl cashewnötter, naturella
Vatten
3 msk citronsaft
1/2 tsk salt
 
Smaksättning 1
 
25 g rökt tofu
1/2 dl valnötter, hackade till garnering
 
Smaksättning 2
 
1 vitlök, skalad och pressad
1/2 dl hackade färska örter, persilja, timjan och basilika t ex.
1/2 dl hackad timjan till garnering
 
 
Börja med att blötlägga cashewnötterna i minst tre timmar i en skål med vatten. Häll av vattnet när nötterna är klara. Pressa ned citronsaft och salta. Mixa samman allt till en slät massa. Dela upp massan i två delar och tillsätt de olika smaksättningarna. I den ena tillsätter du tofun. Mixa igen tills allt är blandat. I den andra tillsätter du pressad vitlök. Mixa igen. Blanda ned de färska örterna. Lägg ut två bitar plastfolie, 20 x 20 cm. Lägg de hackade valnötterna i en liten cirkel på den ena och hackad timjan på den andra biten. Rulla ostmassorna till två bollar. lägg bollarna på garneringen, den med tofu på valnötterna och den med vitlök på timjangarneringen. Vik upp plastfolien runt om. Pressa ur all luft. Pressa ned bollarna med garneringssidan nedåt i två skålar eller muggar, beroende på vilken form du vill ha på osten. Packa tätt. Ställ in ostarna i kylen i minst två timmar så de får sätta sig. När du ska servera ostarna, ta upp dem ur skålarna och ta av plasten. Lägg dem på ett fat med garneringssidan uppåt.
Servera med kex.
 
 
 
 
Rökig eller örtig, vilken väljer du?
 
Hoppas nu ni får en riktigt härlig helg!
 
KRAM
 
Maggie
 
Visa fler inlägg