No-bake Jordnöts- och chokladrutor

HEJ!
Tänk att man aldrig tröttnar på Choklad! Jag älskar både vit, ljus och mörk choklad, gärna av finare kvalité. Choklad är också något jag gärna bakar med. Som här i denna no- bake kaka som fullkomligen smälter i munnen vid varje tugga. SÅ god! Ni måste verkligen testa den.
Här kommer receptet:
ca 8-10 st
Ingredienser:
Botten:
100 g Carlshamn mjölkfritt margarin
2 dl havregryn
4 msk kokosflingor
2 msk agavesirap
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Carlshamn mjölkfritt margarin till formen
2 msk kokosflingor
Fyllning:
80 g mörk vegansk choklad
1,5 dl jordnötssmör
1 msk vaniljsocker
Topping:
1 dl salta jordnötter
40 g mörk vegansk choklad, smält

Smält margarinet och låt det bli lite brynt.
Blanda ned övriga ingredienser.
Tryck ut degen i en avlång, rektangulär sockerkaksform,
ca 13 x 30 cm som du smörjt med margarin
och hällt lite kokosflingor i.
Gör fyllningen genom att smälta chokladen sakta.
(Jag brukar göra det i micron på låg effekt.)
Blanda ned jordnötssmör och vaniljsocker.
Bred ut fyllningen över botten.
Strö över hackade jordnötter och ringla smält choklad över.
Låt kakan stelna i kylskåp minst en timme (eller i frysen, då går det snabbare)
innan du skär upp den i rutor.


Kakan kan förvaras i kylen i upp till en vecka. Den går också jättebra att frysa in.
Hoppas ni får en fortsatt fin dag!
KRAM
Maggie