No-bake Jordnöts- och chokladrutor

 
 ( I betalt samarbete med Carlshamn mejeri. )
 
HEJ!
 
Tänk att man aldrig tröttnar på Choklad! Jag älskar både vit, ljus och mörk choklad, gärna av finare kvalité. Choklad är också något jag gärna bakar med. Som här i denna no- bake kaka som fullkomligen smälter i munnen vid varje tugga. SÅ god! Ni måste verkligen testa den.
Här kommer receptet:
 
ca 8-10 st
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
100 g Carlshamn mjölkfritt margarin
2 dl havregryn
4 msk kokosflingor
2 msk agavesirap
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Carlshamn mjölkfritt margarin till formen
2 msk kokosflingor
 
 Fyllning:
 
80 g mörk vegansk choklad
1,5 dl jordnötssmör
1 msk vaniljsocker
 
 Topping:
 
1 dl salta jordnötter
40 g mörk vegansk choklad, smält
 
 
 Smält margarinet och låt det bli lite brynt.
Blanda ned övriga ingredienser.
Tryck ut degen i en avlång, rektangulär sockerkaksform,
ca 13 x 30 cm som du smörjt med margarin
och hällt lite kokosflingor i. 
Gör fyllningen genom att smälta chokladen sakta.
(Jag brukar göra det i micron på låg effekt.)
Blanda ned jordnötssmör och vaniljsocker.
Bred ut fyllningen över botten. 
Strö över hackade jordnötter och ringla smält choklad över.
Låt kakan stelna i kylskåp minst en timme (eller i frysen, då går det snabbare)
innan du skär upp den i rutor.
 
 
 
Kakan kan förvaras i kylen i upp till en vecka. Den går också jättebra att frysa in.
Hoppas ni får en fortsatt fin dag!
 
KRAM
 
Maggie