Raw nöt- och chokladbars

Raw nöt- och chokladbars någon? Dessa gobitar går supersnabbt att göra och de är inte bara väldans goda- de är dessutom proppade med nyttigheter. Perfekta till eftermiddagskaffet om ni frågar mig! Här kommer receptet:
8 - 10 st
Ingredienser:
17 urkärnade dadlar
1 msk kokosolja, smält
1 dl cashewnötter
1/2 dl mandlar
1 msk vita sesamfrön
80 g mörk vegansk choklad 70%
3 msk blandade nötter och sesamfrön till garnering
Lägg dadlarna i en bunke. Mixa dem med en stavmixer till en smet. Tillsätt kokosoljan.
Hacka nötterna fint. Blanda ned dem tillsammans med sesamfröna i dadelsmeten. Tryck
ut smeten i botten av en fyrkantig form som du klätt med bakplåtspapper, ca 10 x 20 cm.
Ställ in formen i frysen medan du smälter chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Ta ut formen och bred ut chokladen över kakan. Strö över hackade nötter och sesamfrön. Ställ in formen i frysen tills chokladen stelnat. Ta ut kakan och skär den i fyrkanter med en vass kniv. Kakorna förvaras i kylen i upp till två veckor.

Ha en fin kväll!
KRAM
Maggie