Grekisk pastasallad
Den viktigaste ingrediensen i en grekisk sallad är kärlek!
Hur många gånger har man inte beställt en grekisk sallad på någon restaurang där de inte lagat den med kärlek. Resultatet blir en tråkig, tom och intetsägande måltid.
Livet är för kort för sådant. Eller vad säger ni?
Här kommer receptet på en vegansk grekisk sallad som jag i alla fall har lagat med kärlek!
2 port
Ingredienser:
Vinaigrette:
½ dl olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
½ tsk agavesirap eller annat sötningsmedel
1 tsk färsk timjan eller oregano
1 -2 krm örtsalt
Svartpeppar, nymalen
Sallad:
6 - 8 dl kokt pasta, typ Farfalle
2 stora nävar blandsallad
2 tomater, delade i klyftor
4 - 6 kronärtskockshjärtan, delade på hälften
1 dl svarta Kalamataoliver
200 g vegansk fetaost, tärnad
½ rödlök, skivad
Ärtskott
Flingsalt
Svartpeppar, nymald
Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt pastan svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till vinaigretten i en salladskål. Blanda pastan med vinaigretten, men spara lite som du ringlar över salladen till sist. Blanda ned sallad, tomater, kronärtskockshjärtan, oliver, fetaost och rödlök. Lägg upp salladen på två fat. Garnera med ärtskott och salta och peppra. Ringla över den återstående vinaigretten.
Visst ser det gott ut!? Jag brukar nästan alltid äta bröd till sallad. Här blev det grillat vitlöksbröd!
Hoppas ni har det gott mitt i sommaren!
KRAM
Maggie
PS: Glöm inte att trycka på det lilla hjärtat om ni gillar! :)