Sockerfri päronkaka med kardemumma

 
Hej!
 
Hoppas ni haft en fin helg!
Här har det fortfarande inte blivit riktigt varmt än, har hört att det är sommarvärme på flera håll i landet. Men snart ska väl värmen hitta hit också.
 
Denna veckan blir lite kortare än vanligt. Barnen är lediga två dagar- åh, så de ser fram emot det! Tror de börjar bli redo för sommarlov snart, haha!
 
Idag vill jag dela detta recept med er. Grundreceptet är det samma jag använt länge nu, men den här gången testade jag att baka utan vitt socker och tog kokossocker istället- funkade hur bra som helst. Perfekt om man vill hålla igen lite på just vitt socker. 

Till kakan serverades vaniljsås - förstås! Här kommer receptet: 

Ingredienser:

2- 3 medelstora päron
3,5 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 dl strösocker eller kokossocker 
2,5 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
4 msk solrosolja
2,75 - 3 dl havremjölk
1 msk citronsaft
1 msk mjölkfritt margarin till formen
ströbröd
florsocker
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva päronen i ca 4 mm breda skivor. Ta bort hörnbitarna. Spara ca 8 st av skivorna och dela resten på hälften. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja, havremjölk och citron och häll ned i mjölblandningen. Blanda väl. Smeten ska vara lite tjockare. Häll smeten i en ströbrödad springform, ca 22 cm i diameter. Tryck ned de päronen du delade i smeten. ( Smeten ska täcka dem. ) Lägg sedan de andra päronskivorna på toppen av kakan. Grädda kakan i ca 30 min. Känn efter med en provsticka att den är klar innan du tar ut den. Låt kakan svalna lite innan du pudrar den med florsocker. Servera kakan med vaniljsås eller glass. 
 
 
Supersaftig och supergod blev den!
 
Ser ni vitsippebuketten?
Kan det bli vårigare än så..?
 
Kram
 
Maggie
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: Bakaveganskt, bakasockerfritt, nyttigtfika