Vegansk glasscheesecake med jordgubbar och lime

 
HEJ! 
 
Denna veganska glasscheesecake med jordgubbar och lime fick ett otroligt gensvar när jag lade upp dreceptet på Instagram. Väldigt roligt, och därfär tänkte jag lägga upp det även här på bloggen. 
 
Denna cheesecake är en ljuvlig, glassliknande cheesecake med en touch av lime. Till den serveras jordgubbar- oj- så gott!
 
Den här cheesecaken går även bra att laga någon dag innan du ska äta den. 

Ingredienser:

15 digestivekex
0,75 dl smält kokosolja, naturell
en nypa flingsalt 

250 ml vispbar havregrädde 
200 ml havrefraiche
2 dl florsocker 
1/2 tsk vaniljpulver 
1 msk fibersirap ( inte nödvändigt )
rivet skal från en lime

 
Mixa kexen till smulor. Tillsätt kokosolja och salt och blanda väl. Tryck ut degen i en form ca, 23 cm i diameter eller 20x 30 cm. Vispa grädden hårt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop allt till en fluffig smet. Häll smeten över digestivebotten. Jämna till med en slickepott och ställ in cheesecaken i frysen tills den stelnar, ca 1-2 h. Garnera med jordgubbar och limesest och pudra över lite florsocker straxt före servering.
 
Denna cheesecake behöver inte stå i rumstemperatur innan du ska äta den- bara att hugga in direkt!

Fibersirap ger kakan en luftigare konsistens, men är inget måste. Vill ni testa så finns det att köpa i de flesta välsorterade mataffärer. Jag använder Nick´s.
 
 
Den här cheesecaken blev en favorit här hemma! Perfekt till sommarens fikastunder, som efterrätt efter en god middag eller varför inte göra denna till midssommar!?
 
 
Jag dekorerade kakan med vita penséer- de är ätbara!
 
 
 
 
Glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillade receptet!
 
Ha en fin dag nu!
 
KRAM
 
Maggie
0 kommentarer publicerat i Desserter
Taggar: Bakaveganskt, bakbloggare, frozen cheesecake, matbloggare, nobake, veganskarecept, veganskcheesecake