Rabarberpannacotta

 
HEJ!
 
Vad sägs om friskt syrlig och härligt len rabarberpannacotta?
Med färska jordgubbar och vit choklad till?
För ett tag sedan gjorde jag dessa och nu har jag äntligen skrivit ned receptet.
Det kommer här!
 
 
3-4 port
 
Ingredienser:
 
2 rabarberstänger som ger ca 0,5 dl rabarbersaft
0,75 dl vatten
2 dl havre- eller sojagrädde, minst 23% fetthalt 
0,5 dl geléesocker multi
1 krm vaniljpulver
1 krm rödbetspulver för färgen ( Går också bra att låta ett par hallon koka med rabarberna.)
 
Skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en liten kastrull tillsammans med vattnet. Koka rabarbern tills den faller isär. Lägg rabarbern i en finmaskig sil och pressa ut saften. Det ska bli ca 0,5 dl saft.
Häll grädde, rabarbersaft, geléesocker, vaniljpulver och rödbetspulver i en kastrull. Låt allt koka upp i 30 sek. Ta av från värmen och häll upp i 3 - 4 portionsglas. Låt stelna i kylskåpet i en timme. Ta ut pannacottan ur kylen och garnera med jordgubbar och riven vit choklad. En klick vispad grädde passar också fint till.
 
 
När ni väljer havre- eller sojagrädde är det viktigt att den innehåller mycket fett, minst 23%, men gärna mer. Annars blir pannacottan lite blaskig.
 
 
 
Detta är verkligen en enkel dessert samtidigt som den är supergod!
En bra kombo helt enkelt;)