Vaniljpannacotta med varma hjortron, karamelliserade mandlar och vit choklad

HEJ!
Och god fortsättning!
Hoppas ni haft en fin jul och ett härligt nyår!
Nyårsafton var ganska lugnt hos oss, vi firade hemma och bara familjen.
Nyårsmenyn var Lasagne till lunch- på barnens begäran.
Och på kvällen åt vi detta:
Förrätt:
Jordärtskockssoppa med tryffelolja och vegansk parmesan
Huvudrätt:
Rårakor med tångkaviar, havrefraiche, hackad rödlök och dill
Och till efterrätt så blev det ljuvlig vaniljpannacotta med varma hjortron, karamelliserade mandlar
och vit choklad.

Receptet på desserten kommer här:
1/2 vaniljstång, delad på längden
3 dl grädde
1/2 tsk agar agarpulver
3 msk socker
1/2 tsk agar agarpulver
3 msk socker
Karamelliserade mandlar:
3 msk socker
1 dl mandlar
flingsalt
hjortronsylt, värmd
vegansk vit choklad
Skrapa ur fröna ur vaniljstången.
Koka upp grädde, agar agar, socker och vanilj under omrörning i en kastrull.
Låt vaniljstängeln koka med.
Koka någon minut och ställ sedan av kastrullen från värmen. Fyll upp i fina glas eller formar
genom en sil. Ställ in i kylskåpet i ca 3 timmar tills pannacottan stelnat.
Smält sockret i en liten stekpanna. Tillsätt mandlarna och rör runt. Låt allt få en fin färg och ta
av allt från plattan. Strö fligsalt över. Låt mandlarna svalna helt.
När du ska servera pannacottan, ta fram den ur kylskåpet och häll hjortronsylt över.
Toppa med mandlar och riven vit choklad.

Var försiktig när du gör mandlarna så du inte bränner dem- det kan gå fort!

Agar agar är ett vegetabiliskt gelatin i pulverform som inte innehåller animalier.
Det finns i de flesta stora mataffärerna.
Jag kan varmt rekommerndera detta istället för vanlig gelatin.
Ha en fin fortsatt dag vänner!