Raw nöt- och chokladbars

HEJ!
Raw nöt- och chokladbars någon?
Dessa gobitar går supersnabbt att göra och de är inte bara väldans goda- de är dessutom proppade med nyttigheter. Perfekta till eftermiddagskaffet om ni frågar mig!
Det jag tycker om med dessa är att de inte innehåller så många ingredienser och att de går så snabbt att laga. Om man ska vara lite petig så blir de helt raw när man använder raw choklad. Jag brukar fuska lite och använder vanlig mörk choklad. Gör som du föredrar!

8 - 10 st
Ingredienser:
17 urkärnade dadlar
1 msk kokosolja, smält
1 dl cashewnötter
1/2 dl mandlar
1 msk vita sesamfrön
80 g mörk vegansk choklad 70%
3 msk blandade nötter och sesamfrön till garnering
Ingredienser:
17 urkärnade dadlar
1 msk kokosolja, smält
1 dl cashewnötter
1/2 dl mandlar
1 msk vita sesamfrön
80 g mörk vegansk choklad 70%
3 msk blandade nötter och sesamfrön till garnering

Hacka nötterna fint. Blanda ned dem tillsammans med sesamfröna i dadelsmeten. Tryck
ut smeten i botten av en fyrkantig form som du klätt med bakplåtspapper, ca 10 x 20 cm.
Ställ in formen i frysen medan du smälter chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Ta ut formen och bred ut chokladen över kakan. Strö över hackade nötter och sesamfrön. Ställ in formen i frysen tills chokladen stelnat. Ta ut kakan och skär den i fyrkanter med en vass kniv.
Kakorna förvaras i kylen i upp till två veckor. De går också bra att frysa.