Banan- och kokosmuffins- Veganska, glutenfria och sockerfria

 
HEJ!
 
Här har det varit lite tyst, ett tag. Jag kände att jag behövde ta en liten paus från bloggandet. Jag är ju som ni kanske vet, mest aktiv inne på Instagram där jag lägger upp recept nästan dagligen.
Men nu är jag tillbaks!
 
Idag tänkte jag ge er något så gott som glutenfria, veganska, sockerfria banan- och kokosmuffins.
Sa jag att de var väldigt goda också? ;)
 
Receptet kommer här:
 
8 - 10 st medelstora muffins

Ingredienser:

25 g mjölkfritt margarin 
1,5 dl havremjölk 
1 medelstor banan, mosad
0,5 dl kokossocker
0,5 msk chiafrön
1dl kokos
3 dl glutenfri mjölmix
2,5 tsk bakpulver 
en nypa salt

frosting:

15 g mjölkfritt margarin 
150 g vegansk cream cheese 
3 tsk lättströ 
kokosflingor 

Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Smält margarinet och blanda det med mjölken, bananen och kokossockret. Tillsätt chiafrön och låt allt stå i ca 10 min. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda dem i ca 12 - 14 min. Ta ut och låt svalna. Gör glasyren genom att vispa ihop margarin, cream cheese och lättströ. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen och strö över kokosflingor. 
 
 
Jag är inte så jättevan att baka glutenfria mjuka kakor, därför blev jag så glad att jag fick till dessa på första försöket.
 
 
Det glutenfria mjölet jag använde heter Leila´s glutenfria mjölmix- blå förpackning.
 
 
Glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillar!
Ha en fin fortsatt vecka!
 
KRAM
 
Maggie
 
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: Bakaveganskt, bakning, cupcakes, glutenfritt, nyttigtfika, sockerfritt