Veganska Kantarelltoast

 
Hej!
 
Första september idag! Även om jag lite motvilligt säger "hej då" till sommaren så välkomnar jag september. En riktig matmånad tycker jag med alla grönsaker som skördas nu. Och så börjar ju svampsäsongen på riktigt. Än har jag inte hittat nån svamp i skogen så det fick bli en tur till torghandlaren idag. Där hittade jag kantareller till mina toasts som ni ser här.
 
Receptet:
 
2 st toasts
 
Ingredienser:
 
1/4 gul lök
300 g kantareller, hackade
1 msk mjölkfritt margarin
1 msk mjöl
2,5 dl havregrädde
1 tsk Dijonsenap
1 tsk balsamvinäger
salt
svart- och vitpeppar
1,5 dl riven vegansk ost
 
 
Hacka löken fint. Fräs den tillsammans med de rengjorda kantarellerna i margarinet i en liten stekpanna. Stek tills vattnet dunstat bort från svampen. Blanda mjölet med grädden och häll det i stekpannan. Tillsätt Dijonsenapen och balsamvinägern. Låt allt få ett uppkok och låt det småputtra tills det blir en tjockare konsistens. Salta och peppra. Lägg röran på brödskivorna och strö över osten.
Gratinera toastsen i ugnen i ca 200 grader i ca 10 - 15 min. Sätt på grillfunktionen för att få den där gyllenbruna ytan på osten. 
 
 
Receptet räcker förmodligen bara till en person, haha- så dubbla receptet om ni är två som ska äta.

 
 
Hoppas de ska smaka!
 
Fin kväll på er nu.
 
Maggie