Vegansk Morotskaka

HEJ!
Nu när morötterna smakar som allra bäst- varför inte göra en saftig och underbart god morotskaka med frosting? Jag använde nyskördade morötter och wow- vilken härlig sötma och fin smak de gav. Morötter kan ju ibland smaka lite beskt, och då tycker jag inte de lämpar sig för bakning. Morotssaften man pressar ur morötterna ska förståss drickas upp- det blir en härlig vitaminshot kan jag lova!
Jag använde en stor sockerkaksform till denna kaka. Ni vet att jag är ju lite extra förtjust i de där Bundtformarna som har så fina mönster. Denna kommer från Nordic Ware och hos
bagarenochkocken finns det flera modeller till bra priser.
Här kommer receptet:
Ingredienser:
150 g mjölkfritt margarin ( jag hade 100 g margarin och 50 g neutral kokosolja.)
1,25 dl kikärtsvatten
3,5 dl socker
3 dl havremjölk
1 msk äppelcidervinäger
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk muskotnöt
3 tsk kanel
1 nypa salt
3 medelstora morötter, skalade
ev 1 dl valnötter, grovt hackade
Frosting:
30 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
100 g vegansk creem cheese
3,5 dl florsocker
ev 0,25 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader ( jag använde varmluftsugn. ) Smörj och ströbröda en stor sockerkaksform, typ Bundtform. Smält fettet i en kastrull. Vispa kikärtsvatten och socker till ett vitt fluff. Blanda ned mjölk och vinäger i det smälta fettet. Blanda de torra ingredienserna och vispa samman med vätskan. Vänd ned kikärtsvispet och blanda försiktit till en jämn smet. Riv morötterna fint och pressa ut ca 1 dl saft som du dricker upp bums ( ! ). Blanda ned morötterna och ev valnötterna i smeten. Häll smeten i sockerkaksformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Känn efter med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den ur ugnen. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den. Gör frostingen genom att vispa samman alla ingredienser. Om frostingen känns för hård, blanda ned mjölk, lite i taget tills du har önskad konsistens.



En riktig höstkaka det här, eller vad säger ni?
Ha en fin fortsatt dag!
Maggie
Den såg ju himla smarrig ut. Jag kanske ska prova. Jag aldrig bakat en vegansk kaka förut.