Linsgryta med kokosmjölk, ingefära och lime

 
HEJ!
 
Hoppas ni haft en fin dag!
Här har det blivit kallare nu- termometern visade på minusgrader i morse!
Dax att damma av recepten på de där värmande grytorna och sopporna, eller vad säger ni?
Här kommer ett recept på en linsgryta som både värmer och är mättande.
Perfekt nu på hösten!
 
2 -4 port
 
Ingredienser:
 
olja till stekning
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1/2 msk gurkmeja
1 bit ingefära, skalad och riven
1/2 lime, saften
1 grön paprika
1 röd chili, urkärnad
250 g krossade tomater
250 ml kokosmjölk
 1 grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
1 tsk rörsocker
150 g gröna linser, färdigkokta
1 -2 nävar färsk spenat
färsk koriander
 
 
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken och gurkmejan en liten stund under omrörning. Riv ned ingefäran och pressa ned limesaften. Ta bort kärnorna i paprikan och skär den i strimlor. Kärna ur chilin och skär den i skivor. ( Om du vill ha en stark gryta så låt kärnorna vara kvar.) Lägg ned paprika och chili i grytan och fräs lite till. Häll ned kokosmjölk, krossade tomater och en buljongtärning. Tillsätt soja och rörsocker. Låt allt få ett uppkok och låt det puttra på medelstark värme i ca 10 min. Lägg ned linserna och spenaten och låt allt puttra i ytterligare 3 min. Smaka av med salt och peppar. Ta bort grytan från värmen och häll upp i skålar. Strö över hackad koriander.
 
 
Vill man så kan man servera grytan med kokt ris och naanbröd.
 
Hoppas den ska smaka!
 
Kram
 
Maggie