Vegan Chocolate Chip Cookies

HEJ!
Ljuvliga, lite segmjuka Chocolate Chip Cookies och rykande varm choklad - det är en riktigt bra kombo om ni frågar mig! Perfekt som fika eller mellis efter en lång promenad eller en dag i skidbacken.
Eller när som helst egentligen..:)

Har ni testat att göra varm choklad med riktig choklad, alltså inte kakao?
Van Ufford Chokladfabrik har precis lanserat dessa Hot Chocolate Spoons- ekologiska och handgjorda som man låter smälta i en kopp med varm mjölk. Sedan toppar man med minimarshmallows och en klick vispad grädde. Ett väääldigt gott sätt att göra varm choklad på.
Hot Spoonsen finns i åtta smaker och alla har veganska minimarshmallows.
Kika in här om ni vill läsa mer.
Koden "MAGGIE15" ger er 15% rabatt på allt i deras webbshop- november ut.

Här kommer receptet på Chocolate Chip kakorna:
8-10 st
Ingredienser:
55 g mjölkfritt margarin
75 g farinsocker
2 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
1 msk havremjölk
100 g mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 msk majsstärkelse
1 krm flingsalt
0,75 dl Van Ufford

Sätt på ugnen 180 grader. Täck två plåtar med bakplåtspapper. Vispa samman margarin, farinsocker och florsocker fluffigt. Vispa ned vaniljsocker och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och forma en deg. Dela degen i 8 -10 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på bakplåtarna och platta till dem lite lätt. Grädda i 10 -12 min tills de blivit gyllene. Låt kakorna svalna i 10 min innan du flyttar över dem till ett galler, där de får svalna ytterligare.
Jag bakar bara med choklad som är av hög kvalite- jag tycker att det blir så mycket godare. Dessutom känns det bra att handla från mindre, hållbara företag som sätter kvalitet och miljö främst- precis som Van Ufford gör.
Ha nu en riktigt fin dag!
KRAM
Maggie