Valnötsfrallor

 
 Hej!
 
Att baka nattjäst bröd är helt fantastiskt! Du delar upp baket på två moment. Ett på kvällen och ett på morgonen. Du får härligt, nybakat bröd till frukosten och det är det inte mycket som slår! Dessa frallor är superenkla att baka, den enda jäsningen sker under natten i kylen och dessutom behöver degen inte knådas. Minimalt med arbete med andra ord. Resultatet blir fantastiskt goda, lite surdegsliknande frallor. 
 
10 bullar
 
Ingredienser:
 
15 g jäst
4 dl kallt vatten
9 dl rågsikt
1 1/2 tsk salt
1 msk agavesirap
1 dl valnötter, hackade
 
 
Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna.
Täck bunken med plastfolie och ställ in den i kylen över natten.
På morgonen skrapar du ur degen på ett ordentligt mjölat bakbord. Dra ut degen till en lång rektangel, cirka 10 centimeter bred och 50 centimeter lång, och vik sedan ihop den på längden.
Låt degen vila på bakbordet i ca 20 - 30 min medan ugnen blir varm. 
Ställ in en plåt i ugnen och sätt den på 275 grader. 
Dela degen i 10 fyrkantiga bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper på den heta plåten.
Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Ta ut och låt dem svalna på ett galler.

 
Servera frallorna med valfritt pålägg eller bara med en klick bredbart margarin.
 
Ha en fin kväll!