Palsternack- och apelsinkaka

 
HEJ!
 
Hoppas ni har en fin Valborgshelg!
Eftersom jag hade massor med palsternacka i kylen så ville jag testa att baka med det. Jag har provat kakor med palsternacka i och tycker att det ger en så otroligt god smak. Apelsin till blir en härlig kombo! Just nu går det att hitta fina blodapelsiner, så använd gärna det till den här kakan.
Här kommer receptet på min palsternacks- och apelsinkaka med yoghurtglasyr!
 
1 kaka
 
Ingredienser:
 
mjölkfritt margarin till formen
ströbröd
1 medelstor palsternacka, skalad
skal och saft från 1/2 apelsin
2 dl socker
0,75 dl solrosolja
2,75 dl havremjölk
1 krm salt
5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
 
glasyr:
 
1/2 dl sojayoghurt eller liknande
2 msk mjölkfritt margarin, rumstempererat
2 dl florsocker
2 tsk citronsaft
 
garnering:
 
apelsinskivor
hackade hasselnötter
 
 
 Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Smörj och ströbröda en springform, ca 23 cm i diameter. Riv palsternackan fint. Vispa socker och olja fluffigt, gärna med elvisp. Tillsätt apelsinsaften och fortsätt vispa en stund. Blanda ned mjölk och salt. Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ned dem i degvätskan. Tillsätt palsternackan och apelsinskalet. Blanda väl. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Känn efter med en provsticka att den är klar.
Låt kakan svalna helt. Gör frostingen genom att vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Bred frostingen över kakan. Garnera med apelsinskivor och ev hasselnötter.
 
 
 
 Testa gärna denna kaka- mycket god!
 
Kakan går jättebra att frysa, eller så förvarar du den i kylen.