Vaniljpannacotta med hallon och kardemumma

 
( I samarbete med SteviaSweet.)
 
HEJ!
 
Första april idag och tillbaks till sommartid!
Underbart!
Nu kommer halvåret då man är sugen på kalla godsaker igen.
Glass, cheesecakes och smoothiebowls t ex. Eller pannacotta!
Det är en dessert som de flesta älskar- både stora och små.
Här har pannacottan fått sällskap av en hemkokt hallonsylt med smak av kardemumma.
Visst låter det gott?
 
Här kommer receptet:
 
2 stora port
 
Ingredienser:
 
3 dl växtgrädde, minst 13 % fett
½ tsk vaniljpulver
2 – 3 tsk SteviaSweet Lättströ
1,5 tsk agar agarpulver
2 dl frysta hallon
2 tsk StewiaSweet Lättströ
1/4 tsk kardemumma, mald
 
 
Blanda grädde, vaniljpulver, SteviaSweet Lättströ och agar agar. Koka upp allt under
omrörning. Låt koka en minut. Ta av gräddblandningen från värmen och låt svalna
en stund. Häll upp gräddblandningen genom en sil till en tillbringare.
Låt svalna ytterligare en stund. Häll upp i två glas och ställ in dem i kylen.
Låt allt stelna i ca 30 min. Under tiden kokar du upp hallonen med SteviaSweet Lättströ.
Låt vattnet koka bort tills du har en sylt. Avsluta med att tillsätta kardemumman.
Låt allt svalna helt innan du häller hallonblandningen över pannacottan.
Garnera med färska hallon.
 
 
 Istället för socker så använde jag SteviaSweet lättströ- det innehåller inga kalorier och är en helt naturlig produkt. Dessutom är den vegansk. SteviaSweet lättströ passar perfekt som sötningsmedel i bakverk och på gröten eller i smoothien till exempel.
 
Hoppas ni får en fin vårdag!
 
KRAM
0 kommentarer publicerat i Desserter
Taggar: dessert, hälsa, nyttigt, nyttigtfika, vegansktfika