Sockerfri hallon- och blåbärspaj med kardemumma

( Inlägget innehåller annonslänkar och reklam.)
Den här pajen smaskade vi på i helgen.
Lite somrig kanske, pajsäsongen är kanske inte riktigt här än, men tokgod för det!
Den här pajen är lite nyttigare än vanlig paj. Istället för vanligt socker använde jag agavesirap och fettet jag använde är kokosolja. Så lite fiberhavregryn, nötter och kokosflakes på det.
Det blev SÅ gott!
Här kommer receptet:
1 medelstor paj
Ingredienser:
225 g frysta blåbär
225 g frysta hallon
1 - 2 msk maizena
2 msk agavesirap
1 dl kokosolja, smält
100 g mandlar, grovt hackade
50 g kokosflakes
3,5 dl havregryn
1 nypa salt
1 tsk mald kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda bären med maizenan och agavesirapen i en skål. Häll bären i en ugnsfast pajform. Blanda kokosolja, mandlar, kokosflakes, havregryn, salt och kardemumma.
Strö blandningen över bären. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min.


Har ni förresten testat att handla mat hemifrån?
Just nu kan du få 200:- rabatt vid köp över 750:- hos mat.se
Verkligen smidigt att sitta vid datorn och klicka hem matkassen och sedan få den levererad till dörren!
Här gör ni det mat.se
Ange koden "NY200" i kassan så dras rabatten.
Nu ska jag laga middag och sedan blir det TV-soffan resten av kvällen!
Ha en fin kväll!