Banana Bread

 
HEJ!
 
Idag är det bananens dag!
 
Det måste firas- tänk så mycket gott man kan göra med bananer!
Bland annat så kan man göra bananabread som ju är så underbart gott!
Jag har gjort flera varianter av bananbröd och recepten finns här på bloggen.
Här kommer en ny variant som är fri från vitt socker. Istället har jag dadlar som sötning. 
 
1 bröd
 
Ingredienser:
 
3 mogna bananer
10 dadlar, urkärnade
1 dl kokosolja, smält
1 tsk äppelcidervinäger
0,75 - 1 dl havremjölk
4,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 banan, delad på längden
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Mosa 3 bananer med en gaffel. Mixa dadlar, kokosolja, äppelcidervinäger och mjölk i en mixer. 
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ned bananblandningen i mjölblandningen till en
slät smet. 
Smörj en avlång sockerkaksform med kokosolja. 
Häll smeten i formen och tryck
ned en banan som du delat på längden.
Grädda i ca 45- 50 min. Känn efter med en provsticka att bananbrödet är klart.
 
 
 Bananbröd är perfekt mellanmål eller fika!
Särskillt en dag som denna när det regnar snöslask.
 
 
Njuter av dessa våriga blommor istället.
 
Ha en riktigt fin dag!