Vegansk rabarberkaka med vit choklad

 
Hej!
 
Ingen sommar utan rabarber!
Visst är det ändå en ljuvlig planta!? Tyvärr lyckas jag inte så bra med min rabarber, så jag använde köpt rabarber till den här kakan. Men det har vällt in tips från alla mina duktiga och trädgårdskunniga följare på Instagram,  så nästa år - då ska det minsann bli rabarber här med!
 
Den här kakan, alltså! Nu blir jag lite skrytsam- hoppas det är ok- men wow så god den blev!
Den syrliga rabarbern och den söta vita chokladen gifte sig ordentligt som man brukar säga.
Den här MÅSTE ni bara testa!
 
Här kommer receptet:
 
1 kaka
 
Ingredienser:
 
mjölkfritt margarin till formen
ströbröd
1 - 2 rabarberstänger
2,5 dl socker
6 msk neutral olja
2,75 dl havremjölk
2 tsk vaniljsocker
5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
1 krm salt
150 g vegansk vit choklad, väldigt grovt hackad
florsocker till garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ströbröda en springform,
ca 23 cm i diameter. Ansa rabarbern och skär den i ca 5 cm stavar med sneda snitt.
Lägg upp rabarbersnitten på ett fat i det mönster du vill ha dem i. 
Vispa socker och olja poröst med en elvisp. Blanda ned havremjölken.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
Tryck ned rabarbern lite lätt i smeten i det mönster du önskar.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min. Känn efter med en provsticka att kakan är klar.
Ta ut kakan och låt den svalna innan du serverar den.
 
 
Pudra eventuellt lite florsocker över den.
Glass eller vaniljsås passar fint till den här kakan!
 
 
 Så gott!
 
 
Den här kommer bli en sommarfavorit- det känner jag på mig:)
 
Ha en toppendag!