Tabbouleh

 
HEJ!
 
Är ni som jag att ni vill äta lite lättare mat till lunch och middag när det är varmt ute?
Här kommer receptet på en sallad som är både mättande och fräsh, och passar bra i värmen.
Jag brukar servera hummus eller olika röror till- och så libabröd- ett orientaliskt tunnbröd som numera finns i de flesta mataffärerna. Om man inte vill baka det själv förståss!
 
Tabbouleh är också ett fint tillbehör till grillat- eller som en rätt på ett buffébord.
 
Här kommer receptet:
 
4 port
 
Ingredienser:

1 stort knippe bladpersilja
1 dl hackad färsk mynta
1 dl bulgur
1 gul eller röd lök
3 tomater
0.75 dl citronjuice, färskpressad
1 dl olivolja
1 tsk salt
nymald svartpeppar
 
 
Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Hacka persilja, mynta, lök och tomater fint. Pressa över citronsaften och ringla över olivolja. Salta och peppra och blanda väl. Salladen förvaras i kylskåp i upp till 2 dagar.
 
 
Recept på hummus hittar ni under kategorin "röror, cremer och såser"
 
Ha det fint nu i sommarvärmen!