Blomkålspizza med pesto, karamelliserad rödlök, Bella Verde och vegansk fetaost

Hoppas ni haft en ljuvlig helg!
Här har det varit riktigt sommarväder och igår var det ju som ni vet Mors Dag. Det firade vi på Bogesunds slott här i Vaxholm. Så mysigt därute- ett hett tips nu i sommar. Bogesund är ett naturreservat, det finns ett fint litet slott där och så har de ett mysigt café. De har även bra picknickplatser om man vill det.
Idag gjorde jag blomkålspizza till lunch.
Om ni inte har testat det så kan jag verkligen rekommendera det.
Man ska inte jämföra blomkålspizza med en vanlig pizza, för de smakar inte särskilt likt varandra.
Bara så ni vet!
Men ljuvligt gott- det är det!
Men ljuvligt gott- det är det!

Här kommer receptet:
1 pizza
Ingredienser:
Pizzabotten:
½ medelstor blomkål
1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
3 msk olivolja
4 msk kikärtsmjöl
½ dl havremjölk
salt
Pesto:
½ kruka basilika
4 msk olivolja
¾ dl cashewnötter
salt
Topping:
¼ rödlök
1 msk socker
5 stänger Bella Verde eller andra grillade grönsaker- aubergine eller zucchini t ex
olivolja
flingsalt
vegansk fetaost
svartpeppar
färsk basilika
Skär bort blasten och stammen på blomkålen. Bela blomkålen i mindre buketter. Mixa blomkålen i en mixer eller matberedare. Det ska bli finfördelat. Blanda blomkålen med resten av ingredienserna till pizzabotten. Bred ut blandningen på en oljad ugnsplåt. Grädda pizzabotten i 225 grader i ca 20 min. Öppna ugnsluckan några gånger under gräddningen för att släppa ut fukt. Ta ut pizzabotten när den är klar och låt den svalna något. Under tiden pizzabotten gräddas så gör du peston. Mixa alla ingredienser till en röra. Jag använde stavmixer.
Skiva också rödlöken och smält sockret i en liten stekpanna.
Lägg ned löken och bryn den.
Pensla olja på grönsakerna som ska grillas. Hetta upp en grillpanna och lägg på Bella Verden eller andra grönsaker. Grilla tills de fått fin färg och känns klara.
Bred ut peston på pizzabotten. Lägg på rödlök, Bella Verde och smula över fetaosten. Vrid svartpeppar över och garnera med en liten basilikakvist.
Lägg ned löken och bryn den.
Pensla olja på grönsakerna som ska grillas. Hetta upp en grillpanna och lägg på Bella Verden eller andra grönsaker. Grilla tills de fått fin färg och känns klara.
Bred ut peston på pizzabotten. Lägg på rödlök, Bella Verde och smula över fetaosten. Vrid svartpeppar över och garnera med en liten basilikakvist.

Hoppas ni ska tycka om pizzan!
Ha en fin dag!
Maggie