Vegansk hälsolimpa

Semester och tid för bakning- Visst är det underbart?!
Här kommer receptet på en så kallad "filmjölkslimpa" som är vegansk. Istället för fil så använde jag sojayogurt. För att dra ned på sockret så använde jag fibersirap istället för vanlig sirap som ju innehåller massor med socker. Så denna limpa blev riktigt hälsosam tycker jag.
Och fantastiskt god!
Man slänger ihop det här brödet på nolltid. Sedan sköter den sig själv i ugnen innan man tar ut det och njuter av ett nybakat bröd!
Ett riktigt semesterbröd med andra ord.

1 bröd
Ingredienser:
1 msk mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
3 dl rågmjöl
1 dl vetekross
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl torkade aprikoser, skurna i mindre bitar
1 dl valnötter, grovt hackade
1/2 l sojayogurt
2 dl fibersirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform med mjölkfritt margarin.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ned sojayogurt och fibersirap och rör ihop en jämn smet. Häll smeten i brödformen. Grädda brödet längst ned i ugnen i ca 1,5 h. Känn efter med en provsticka att brödet är helt torrt när du tar ut det. Låt brödet svalna på ett galler.

Serveras med sånt du tycker är gott!
Jag valde björnbärsmarmelad denna gång.

Ha en fortsatt fin sommar!
Maggie