Wraps med sötpotatis, belugalinser och Srirachamajonnäs

 
HEJ!
 
Hoppas ni har haft en fin helg!
Vi har mest pysslat här hemma.
Städat ut det sista av julen och helt plötsligt kändes det som lite vår i luften!
Det har varit åtta grader och sol här idag- nästan midsommarväder ju, haha!
 
I fredags gjorde jag de här wrapsen till lunch. Det blev helt fantastiskt gott och mättande.
Jag använde picklad rödlök i receptet. Receptet på det finns under kategorin "tillbehör".
Har ni inte tid att pickla rödlöken går det lika bra med färsk rödlök.
 
Här kommer receptet:
 
2 port
 
Ingredienser:
 
1,5 dl belugalinser, kokta
2 sötpotatisar, skalade
2 msk olja
salt och svartpeppar
4 stora tortillabröd
1 dl majs
4 nävar salladsblad
picklad rödlök
 
Sås:
 
1 dl vegansk majonnäs
1-2 tsk Srirachasås
1 liten vitlöksklyfta, pressad
en nypa socker
salt
 
 Topping:
hampafrön
 
 
Börja med att koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen.
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisarna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna
på en ugnsplåt. Ringla över oljan. Baka potatisen i ugnen i ca 15-20 min.
Känn efter med en gaffel att de är klara innan du tar ut dem. Salta och peppra.
Fyll tortillabröden med belugalinser, sötpotatis, majs, sallad och picklad rödlök.
Gör en sås genom att blanda alla ingredienser till den i en liten skål.  
Häll såsen i wrapsen. Strö över hampafrön. Till sist vik ihop wrapsen.
 
 
Om man vill göra dem extra fina så vik lite bakplåtspapper runt wrapsen och knyt ihop med ett snöre.
 
 
Picklad rödlök är ett av mina favorittillbehör! Så gott och passar till så mycket.
 
Ha en fin söndagskväll!
 
KRAM
 
Maggie