Bovetegröt med kardemumma och karamelliserade päron

 
( Detta inlägg innehåller annonslänkar från Svensk Hälsokost.se.)
 
HEJ!
 
Oj, vad veckorna rullar på! Snart fredag och helg igen. Vad ska ni hitta på i helgen? Vi ska gå på barnkalas och försöka vara ute så mycket det går- om det blir fint väder det vill säga:)
 
Jag är alltid sugen på att testa nya frukostar och idag gjorde jag denna Bovetegröt med kardemumma och karamelliserade päron. Bovete är ju supernyttigt och dessutom glutenfritt. Det har en lite nötig, len smak som jag verkligen fastnade för. Testa vetja!
 
 
Här är receptet:
 
1 portion
 
Ingredienser:
 
2 dl havremjölk
1 dl helt bovete
1 krm kardemumma
1 krm salt
1/2 päron
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap eller lönnsirap
hasselnötter
kokosflakes
havremjölk
 
 
Skölj bovetet först i kokhett vatten, sedan i kallt. Koka bovetet och mjölken tillsammans med kardemumma och salt i en liten kastrull tills det blir en gröt. Rör om då och då. Räkna med ca 10 - 15 min. Under tiden skär du päronet i skivor och steker det i kokosolja och agavesirap. Lägg upp gröten i en skål när den är klar. Garnera med päronen, hasselnötter och kokosflakes. Servera med havremjölk.
 
 
Riktigt gott var det!
 
 
Kaffe till frukosten är ju en självklarhet för mig- annars kommer jag inte igång ordentligt!
 
Ha en fin fortsatt dag!
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Frukost
Taggar: frukost, glutenfritt, nyttigt, veganskmat, veganskt