Päronkaka med vallmo och kardemumma

 
HEJ!
 
Om jag hade ett hus i Provence skulle baka den här Päronkakan med vallmo och kardemumma jämt! Nu har jag ju inte det, men kakan- den kan jag baka i alla fall. Haha!
Härligt saftig och fruktig med smak av kardemumma- visst låter det gott!?
Här kommer receptet:
 
1 kaka
 
Ingredienser:
 
2 mjuka, stora päron
3,5 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
3 msk vallmofrön
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
4 msk solrosolja
2,75 - 3 dl havremjölk
1 msk mjölkfritt margarin till formen
ströbröd
florsocker
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva päronen på längden. Ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja och havremjölk och häll ned i mjölblandningen. Blanda väl. Smeten ska vara lite tjockare. Häll smeten i en ströbrödad springform, ca 23 cm i diameter. Lägg på päronskivorna och tryck ned dem lite i smeten. Grädda kakan i ca 30 min. Känn efter med en provsticka att dem är klar innan du tar ut den. Låt kakan svalna lite innan du pudrar den med florsocker. Servera kakan som den är eller med vaniljsås.
 
 
Här ser ni några av mina senaste loppisfynd: Den bruna lilla vasen- perfekt för småbuketterna och den vita mjölkkannan- hur söt!?
 
 
Vendela skulle provsmaka förstås:)
 
 
Goda grejor det där!
 
 
Ha en riktigt fin eftermiddag!
 
 
/Maggie