Oumph! Stroganoff med skogschampinjoner och färsk timjan

Igår lagade jag denna veganska stroganoff till middag. Till den serverade jag quinoa. Barnen var inte lika imponerade av quinoan som oss vuxna, så de fick ris till. Alla nöjda och glada!
I denna gryta använder jag Oumph sojabitar med barbequesmak. Jag tycker att det blir så gott med den rökta smaken och sötman.
Den här grytan är perfekt vardagsmat eftersom det går så snabbt att laga den.
Så här gjorde jag:
4 port
Ingredienser:
olja till stekning
1 gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, skalade
10- 15 skogschampinjoner, delade eller hela
280 g Pulled Oumph sojabitar
3,5 dl havregrädde
1 tsk dijonsenap
1 msk soja
1 msk svampfond
salt
peppar
färska timjankvistar

Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken mjuk. Pressa ned vitlöken och fräs lite till. Lägg ned svampen och stek den runtom. Lägg ned sojabitarna och stek på medelhög värme i ett par minuter. Häll i grädde, senap, soja och fond. Salta och peppra. Låt allt koka på svag värme i ett par minuter. Lägg ett par timjankvistar på grytan innan servering.


Just det, en grönsallad blev det till. Det här var en snabb variant med bladsalladsmix, olivolja och örtsalt.
Hoppas ni får en härlig dag!
Det ser så gott ut! Och dina bilder är lika magiska som alltid <3