Frozen Raspberry Cheese Cake

 
( I samarbete med SteviaSweet. )
 
HEJ!
 
Frozen Cheese Cake tillhör en av mina favoritefterrätter.
Som glass fast i tårtform! 
Här kommer receptet på en ljuvligt god Cheese Cake sötad med SteviaSweet lättströ.
Lagom söt och härligt fruktig. Testa gärna själva!
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
12 digestivekex
50 g mjölkfritt margarin
en nypa salt
 
Fyllning:
 
2,5 dl kokosgrädde
3 dl frysta hallon
2 msk apelsinjuice
150 g vegansk färskost 
2 -3 msk SteviaSweet lättströ
2 dl vispbar havregrädde
 
Garnering:
 
2 dl färska hallon
2 msk pistegenötter, hackade
 
 
Krossa digestivekexen och lägg dem i en mixer. Mixa tills det blir små smulor.
Häll smulorna i en bunke. Smält margarinet. Blanda kexsmulorna, margarinet och saltet
till en deg. Tryck ut degen i botten av en liten springform. Ställ den i frysen en stund.
Mixa samman ingredienserna till fyllningen utom den vispbara grädden i en mixer.
Vispa grädden fluffig. Vänd ned den i fyllningen. Ta ut springformen ur frysen och
häll fyllningen över kexbotten. In med allt i frysen i minst 6 h. När du ska servera
Cheese Caken, ta ut den ca en till två timmar innan så den får tina något. 
Garnera Cheese Caken med färska hallon och hackade pistagenötter.
 
 
Mums!
 
 
 
Steviolglykocider är sötningsmedel som extraheras från örten stevia. Det är ungefär 300 gånger sötare än socker, och innehåller inga kalorier eller kolhydrater.

Stevia är en perfekt sockerersättning för alla som vill använda ett vegetabiliskt alternativ till socker.
 
Ha en fin helg!