Focaccia med tomater, oliver och karamelliserad rödlök

Hej!
Hoppas ni har en skön helg!
Idag har jag rört på mig mycket- så skönt! Jag har prommenerat, yogat och cyklat, underbart!
Det är backigt här på Resarö kan ni tro! Kommer nog känna av cykelturen i benen imorgon.
Idag åt vi riktig lyxlunch här- jag fick feeling, haha!
Tomatsoppa med focaccia- vi vräkte i oss allesammans!
Här kommer receptet på Focaccian.
Tomatsoppa i olika varianter hittar du under kategorin "Soppor".
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk vit sirap eller annan sötning
1 msk flingsalt
7 - 8 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1/2 dl olivolja
2 msk vit sirap eller annan sötning
1 msk flingsalt
7 - 8 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
Garnering:
socker1 liten rödlök, skivad
1 dl svarta oliver
15 st tomater på kvist
Olivolja
Flingsalt
Salvia
Flingsalt
Salvia

Rör ut jästen med vatten, olivolja, vit sirap och flingsalt i en bunke. Tillsätt bakpulvret och lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i ca. 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek, i ca 35 minuter, i bunken övertäckt med en bakduk. Häll ut degen på mjölat bakbord, knåda den lite och lägg i oljad långpanna med lite flingsalt i botten. Platta ut degen tills den är 1-2 cm tjock och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål. Lägg över skivad rödlök som du vänt i socker (de blir lite karamelliserade då) oliver och tomatkvistarna, tryck till lite lätt så de sjunker in lite i degen. Ringla över olivolja, strö flingsalt över och strö ut rikligt med salvia. Baka brödet i ugnens mitt tills det är gyllene i ca. 10-12 minuter i 220°C varmluftsugn eller 250°C i vanlig ugn.
Garnera gärna med något grönt, t ex ruccolasallad eller basilika.

Oliver är något som barnen älskar!

Den skålen med oliver försvann snabbt!
Ha en riktigt fin fortsatt helg!
/Maggie