Vegansk mandelkaka

Här kommer receptet på en alldeles, alldeles underbar och saftig mandelkaka.
När jag gjorde denna i veckan som var, tror jag att vi satte ett nytt rekord i att äta upp en kaka, vi i familjen.
Den var så god! Jag tror till och med att barnen slickade fatet, haha!
Barnen har önskat att jag gör den idag igen, och det är ju ett riktigt bra betyg.
Så här gör man:
Ingredienser:
0,75 dl kikärtsvatten
2 dl socker
75 g mjölkfritt margarin
2 dl havremjölk
2 tsk äppelcidervinäger
2,5 dl mjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk citronsaft

Sätt ugnen på 175 grader. ( Jag använde varmluft. ) Vispa kikärtsvattnet vitt och fluffigt, som när man vispar äggvita till maräng. Tillsätt sockret, medan du vispar. Vispe lite till tills du kan forma toppar av smeten. Smält margarinet. Tillsätt mjölk och åppelcidervinäger. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ned mjölblandningen i det smälta margarinet och mjölkblandningen. Vispa hastigt till en slät smet. Vänd ned kikärtsvispet i smeten och rör hastigt till en slät smet, inte för länge, då försvinner luften ur smeten. Häll smeten i en väl smord och ströbrödad sockerkaksform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 - 35 min. Känn efter med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den. Låt kakan svalna innan du gör glasyren. Den gör du genom att blanda florsocker med saft från en citron. Häll glasyren över kakan och dekorera ev med blommor.

Jag använde blommor från trädgården. Rosblad är ätbara, om man skulle vilja det men hortensia ska man inte äta. Lova det.

