Nudlar med rökt tofu, pak choy och jordnötssås

 
HEJ!
 
Nu börjar det. Rutinerna och vardagen. Nu vill man hitta middagsrätter som är nyttiga, goda och går snabbt att laga till. Här kommer receptet på en sådan rätt. Antingen använder man nudlar eller pasta, typ tagliatelle- det spelar inte så stor roll. Jag var inte helt hundra på att barnen skulle gilla detta, men faktum är att de åt detta med god aptit. Pak Choien petades undan förstås, haha- men ändå. Jag tänker servera detta med broccoli nästra gång- det gillar de.
 
4 port
 
Ingredienser:
 
250 g tagliatelle eller annan bandpasta
olja till stekning
1/2 gul lök, fint hackad
3 vitlöksklyftor, fint hackade
1/2 tsk chiliflakes
4 msk jordnötssmör
ev 1 msk agavesirap
1,5 dl kokosmjölk
0,5 dl vatten
4 msk japansk soja
1 msk ingefära, riven
ca 250 g rökt tofu
1,5 dl jordnötter, hackade
ca 250 g pak choy
 
 
Koka pastan eller nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och chiliflakes i lite olja i en kastrull. Tillsätt jordnötssmör, agavesirap, kokosmjölk, vatten, 2 msk sojasås och ingefära. Låt allt få ett uppkok under omrörning. Sänk värmmen och låt allt sjuda. Under tiden hetta upp lite olja i en liten stekpanna. Smula ned tofun och stek den knaprig. Tillsätt sedan 2 msk soja och blanda väl medan du steker lite till. Ta upp tofun ur stekpannan och tillsätt lite mer olja. Fräs pak choyen i ca 4 min tills den är klar. Blanda pastan eller nudlarna med jordnötssåsen och tofun. Fördela pastan på fyra fat. Lägg pak choy ovanpå och strö över jordnötterna. 
 
 
Ha en fin kväll!
 
Maggie