Vegansk mangokaka med citron och vit choklad

 
( Detta är ett samarbete med Chamois.)
 
HEJ!
 
Nu är det inte långt kvar till påsk!
I år är det säkert många som firar lite annorlunda. Man kanske inte reser bort och så spenderar man påsken tillsammans med de allra närmsta. Så kommer vi att göra i alla fall. 
 
På våren så kliar det i fingrarna på mig väldigt mycket och jag får en sån lust att göra om i hemmet. Piffa lite, kanske byta ut kuddar och textilier. I samarbete med Chamois har jag fått hem en av deras helt underbara dukar ur kollektionen Memories med matchande servetter och kökshanddukar.
 Jag har länge velat ha just denna duk i grått, så jag är verkligen glad för den.
Färgerna i Chamois textiler är ljuvligt dämpade och pastelliga- det passar fint i vårat lite lantliga hem.
Kika in hos  och låt er inspireras av alla härliga textilier och inredningstips! Just nu har de en stor vårrea med 50% rabatt på mängder av varor.
 
God mat ska vi också ha till påsk. Och goda bakverk! Här kommer receptet på en ljuvlig Mangokaka med citron och vit choklad. Den är enkel att laga och serverad med en klick grädde blir den perfekt till helgens alla fikastunder.
 
 
Här kommer receptet:
 
1 kaka
 
Ingredienser:
 
100g vit choklad, vegansk
 mjölkfritt margarin till formen
ströbröd
1 stor, väl mogen mango
1 msk maizenamjöl
2 dl socker
5 msk neutral olja
1 krm salt
2, 75 dl havremjölk
5,5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
skalet från 1/2 citron, rivet
2 msk citronsaft
0,75 dl mandelspån
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i mikron på låg effekt. Låt den svalna något. Smörj och ströbröda en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Skala mangon och skär den i skivor på längden. Vänd mangoskivorna i maizenan.
Vispa socker och olja poröst med en elvisp. Tillsätt salt och mjölk. Blanda.
Häll i mjöl, bakpulver, citronskal och citronsaft och blanda till en jämn smet. Blanda sist ned den vita chokladen. Häll smeten i formen. Tryck ned mangoskivorna lite lätt i smeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
Den ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den.
Låt kakan svalna lite innan du serverar den- gärna med en klick vispad havregrädde till.
 
 
 
 
 
 
Kakan fick klart godkänt av barnen!
 
 
Visst är duken och servetterna fina?!
 
Hoppas ni får en riktigt fin påsk!
 
/Maggie