Ugnsrostad blomkål med vitlök och hasselnötter

 
HEJ!
 
Har ni prövat att baka blomkål i ugnen? Om inte så kan jag verkligen rekommendera er att göra det! Det går snabbt och resultatet blir helt fantastiskt gott! Den ugnsrostade blomkålen kan man äta som den är som ett tillbehör eller med en matig salad eller så använder man blomkålen som bas i en gräddig sås eller mixad i en soppa. Gott hur som!
 
Så här gör du:
 
Ingredienser:
 
1 blomkålshuvud
4 vitlöksklyftor, delade i halvor
4 msk olivolja
0,75 dl hasselnötter, grovt hackade
flingsalt
ev krasse till garnering
 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj blomkålen och torka den väl. Ta bort de yttersta skalen, men lämna kvar de späda och fina skalen. Skär hela blomkålshuvudet i drygt 1 cm tjocka skivor. Lägg blomkålen och vitlöken på en ugnsplåt som du smort in med lite olivolja. Ringla över resten av olivoljan. Strö hasselnötter och flingsalt över. In i ugnen i ca 10-15 min. Känn efter om blomkålen är mjuk innan du tar ut den. Strö eventuellt lite klippt krasse över. 
 
 Riktigt gott!
 
 
Ha en toppenfin kväll vänner!
 
KRAM
 
 
#1 - - Emma Engström:

Känner verkligen att detta är ett måste att testa, både jag och mamma är som galna i blomkål haha! 😄❤️

Svar: Perfekt! Ni kommer inte att bli besvikna:)
Maggiesskafferi

#2 - - Emma Engström:

Känner verkligen att detta är ett måste att testa, både jag och mamma är som galna i blomkål haha! 😄❤️