Tiramisukaka

HEJ!
Tiramisu är väl ändå efterrätternas efterrätt!?
De gånger jag varit i Italien har jag ätit fantastiska Tiramisuer som jag fortfarande, flera år efteråt kan känna smaken av. När man många år senare minns en efterrätt. Då är det bra.
Här har jag försökt återskapa desserten men i kakform. I den här kakan har jag använt flera bakprodukter från Khoisan Tea. Deras Bourbon vaniljpulver, vaniljessensen, äggersättaren, agar-agarpulvret och deras kakao. Alla produkter är ekologiska och håller väldigt hög kvalitet och det gör att de är fantastiska att baka med.
Khoisan Teas produkter kan du hitta i de större mataffärerna.
ca 20 bitar
Ingredienser:
1 dl havregrädde, 13%
1/2 tsk agar-agar
1 msk mjölkfritt margarin till formen
3 dl socker
180g smält mjölkfritt margarin
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 rågad msk Khoisan äggersättare blandat med 30 ml vatten
2,75 dl havremjölk
5,5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
50 g mjölkfritt margarin
3 dl florsocker
1,5 dl kallt starkt kaffe
1 tsk Khoisan Bourbon vaniljextrakt
ev 2 - 3 msk amarettolikör eller rom
1 - 2 msk Khoisan kakaopulver


Börja med att förbereda frostingen. Det gör du genom att blanda havregrädde och
agar agar pulver i en liten kastrull och låta det stå och dra i 2 min. Värm sedan upp blandningen
försiktigt och låt småkoka i 2 min. Ta av från värmen och låt blandningen svalna.
Häll upp i ett glas och ställ in i kylen tills det stelnar helt. Det tar ca 40 min. Sätt ugnen på 180 grader.
Klä en fyrkantig bakform, ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper och pensla det med margarin.
Vispa socker och margarin poröst. Tillsätt vaniljpulver, salt, äggersättaren som du blandat med vattnet och mjölk. Sikta ned mjölet och bakpulvret under omrörning. Blanda till en slät smet. Häll upp smeten i bakformen. Grädda kakan i ca 20 min. Känn efter med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den. Låt kakan svalna helt. När gräddblandningen stelnat tar du ut den ur kylen och vispar samman florsocker och margarin med en mixer. Tillsätt gräddblandningen under tiden du mixar allt. För att få frostingen riktigt slät kan du avsluta med en stavmixer.
Blanda kaffe, vaniljextrakt och ev likör eller rom. Ta ut kakan ur formen och vänd den upp och ned. Pensla kaffeblandningen på kakan. Spritsa eller bred över frostingen och avsluta med att pudra över kakao. Förvara kakan i kylen.

Just nu har jag en tävling inne på mitt instagram @maggiesskafferi där jag tävlar ut ett produktpaket som innehåller bakprodukter från Khoisan Tea. Missa inte det!

Ha en riktigt fin kväll!