Veganska hallonrutor med vit choklad

( I samarbete med Carlshamn Mejeri. )
HEJ!
Här kommer receptet på en av mina absoluta favoritkakor!
Veganska hallonrutor med vit choklad. Vilken kombo det är!
Rutorna är saftiga, lite kladdiga och ljuvligt goda. Tillsammans med färska hallon och hackad vit choklad på toppen blir de fantastiskt goda.
Ni måste testa de här!
ca 20-25 bitar
Ingredienser:
180 g Carlshamn mjölkfritt margarin
2,75 dl havremjölk
3 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
5,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
100 g vegansk, vit choklad
6 dl hallon, frysta
Garnering:
3 dl hallon, färska
100 g vegansk, vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en ugnsplåt ca 30 x 40 cm.
Smält margarinet i en kastrull och blanda ned mjölken.
Blanda samman alla torra ingredienser och rör ned dem i vätskan.
Blanda allt så det blir en jämn smet. Hacka chokladen grovt och blanda ned den i smeten.
Rör försiktigt ned de frysta hallonen. Bred ut smeten på plåten.
Grädda i ca 18 - 20 min mitt i ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna. När du ska servera kakan, lägg de färska hallonen på kakan och strö över chokladen som du hackat grovt. Skär kakan i lagom stora rutor.

Kanske något till helgen, eller vad tror ni?
Ha nu en fortsatt fin dag!
KRAM
Maggie