Vegansk brownie med chokladfrosting

( I samarbete med Van Ufford Choklad.)
Det är skillnad på choklad och choklad. Håller ni inte med? Att sätta tänderna i en bit av den finaste chokladen är som en resa till himlen tur och retur! Den ska vara lagom söt och salt. Inte för bitter och den ska smälta på tungan. Sedan ska den också ha blivit framställd hållbart och både med tanke på förpackningen den ligger i men också råvarorna såklart!
I Van Uffords lilla chokladfabrik i Ystad tillverkas all choklad för hand! Ett riktigt hantverk med andra ord. De har också torkade frukter och nötter i sitt sortiment.
Här kommer receptet på en vegansk brownie med chokladfrosting. Ljuvligt kladdig i mitten med frasiga kanter- precis som en brownie ska vara!
Ingredienser:
1 dl kikärtsspad
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkfritt margarin
100 g Van Ufford chokladknappar
3 msk kallt kaffe
Frosting:
75 g mjölkfritt margarin
3 dl florsocker
3 msk kakao
1 nypa salt
1 msk kallt kaffe
Garnering:
2 dl Van Ufford torkade jordgubbar
1/2 dl Van Ufford rostade hasselnötter, grovt hackade
1/2 dl Van Ufford pistagenötter, grovt hackade

Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet i en kastrull. Lägg ned chokladknapparna och låt dem smälta i margarinet. Blanda väl. Vispa kikärtsspadet till hårt skum. Häll i strösockret och vispa tills det blivit ett vit fluffig smet. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ned dem i kikärtsvispet. Blanda väl. Häll sedan i margarinet och chokladen och kaffet. Blanda väl, men inte för länge, då försvinner luften ur kikärtsvispet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform, ca 23 x 33 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-22 min. Kakan är klar när den fått en fin hård yta, men den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Testa med provsticka! Ställ kakan åt sidan och låt den svalna helt. Gör sedan frostingen genom att smälta margarinet och vispa ned de övriga ingredienserna. Det ska bli en slät frosting. Bred ut den över kakan och garnera med jordgubbar och nötter.
Klart!


Visst ser det härligt ut med de torkade jordgubbarna och nötterna?!
Kolla in mitt instagram, https://www.instagram.com/maggiesskafferi där kommer jag tillsammans med Van Ufford att tävla ut Choklad inom kort!
Ha en toppenkväll!
KRAM
Maggie
Hej
Vad ska man göra för att vinna på tävlingen