Raw Twix

 
( Inlägget innehåller annonslänkar. )
 
HEJ!
 
Hoppas er helg har varit bra!
 
Jag och familjen har haft det toppen, bara tagit det lugnt och njutit av vädret.
 
Idag har jag stått i köket nästan hela dagen. Tre sorters bakverk blev det och recepten
kommer framöver. De här raw Twixen bakade jag förra veckan. Har länge haft dem på min
"att göra lista" och i fredags blev det av. De här kakorna är helt utan vitt socker, glutenfria och veganska såklart! En riktigt lyxig godbit som passar extra fint till en kopp té!
 
I receptet finns länkar till ingredienserna om du vill handla hem dem. 
 
Här kommer receptet:
 
ca 16 bitar
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
3,5 dl mandelmjöl Köper du här
3 msk kokosolja, smält Köper du här
5 färska dadlar, urkärnade
1 nypa salt
 
Kolalager:
 
3 dl färska dadlar, urkärnade
0,5 dl mandelsmör Köper du här
1,5 msk havremjölk
1 nypa flingsalt
 
Topping:
 
200 g vegansk mörk choklad Köper du här
 
 
 
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20x20 cm. Mixa samman ingredienserna till
bottenlagret i en blender eller food processor. Tryck ut degen jämnt i formen.
Mixa samman ingredienserna till kolalagret på samma sätt tills det blir en slät kräm.
Häll krämen över bottenlagret och ställ in i frysen en stund tills allt stelnar.
Smält chokladen i micron på låg effekt eller i ett vattenbad.
Ta ut kakan ur frysen och häll över chokladen.
Jämna ut den med en slickepott eller liknande.
Ställ in kakan i frysen en stund till tills allt stelnat. Ta ut kakan och skär den i fyrkanter
eller bars. Chokladen kommer spricka på sina håll, men det är ingen fara, så blir det. 
 
 
 
Kakan förvaras i kylskåp eller i frysen.
 
Hoppas ni får en underbar vecka vänner!
 
KRAM
 
Maggie
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i No-bake bakning
Taggar: bakning, glutenfritt, godis, laktosfritt, nobake, veganskbakning, äggfritt