Nötsmör

HEJ!
Mitt absoluta favvopålägg är nötsmör! Oftast blir det köpt jordnötssmör, men ibland gör jag eget nötsmör på olika sorters nötter. Det blir ju så vansinnigt gott! Den här gången använde jag mandlar och pecannötter- väldigt bra smakkombo som gav ett smakrikt och gott smör.
Min nya Blendtec blender gjorde smöret på under fem minuter! Vilken otrolig skillnad från min gamla mixer där jag höll på i 25 minuter för att få ett smör. Skillnaden med bra köksmaskiner alltså!
Här kommer receptet:
Ingredienser:
400 g mandlar, skalade eller oskalade
200 g pecannötter
0,75 dl solrosolja
1/2 tsk vaniljpulver eller annat sötningsmedel
1/2 tsk flingsalt

Hacka nötterna grovt. Lägg ned dem i blendern och lägg i resen av ingredienserna.
Mixa samman allt genom att använda pulsfunktionen. Du kan behöva peta ned nötmassan ett par gånger under mixandet, det gör du med en slickepott. När smöret är klart, häll upp det i en väl rengjord och torr glasburk.

Så gott på en brödbit tillsammans med marmelad.

Så enkelt är det att göra eget nötsmör!
Hoppas ni får en fin fortsatt vecka!
KRAM
Maggie