Chokladchiapudding

 
( Detta inlägg innehåller annonslänkar. ) 
 
God kväll vänner!
 
Här kommer receptet på en underbart god och nyttig chokladchiapudding!
Jag brukar göra chiapudding på kvällen innan jag går och lägger mig. Då har jag en färdig chiapudding till frukost morgonen därpå. 
 
Chiafrön innehåller en massa nyttigheter, bl a Omega 3, protein och kostfiber. Ett gott sätt att få i sig dessa saker med andra ord!
 
 I denna chiapudding använde jag vaniljpulver istället för vaniljsocker som kanske är det man oftast har hemma. Till skillnad från vaniljsocker så är vaniljpulver helt fritt från socker, syntetiska och kemiska ämnen. Vaniljpulver används som smaksättning i desserter, glass och bakverk bl a.
  I receptet hittar du länkar till både chiafrön och vaniljpulver hos Apotea. 
 
1-2 port
 
Ingredienser:
 
Lite vatten, hett
1 - 2 tsk kakao
3 msk chiafrön HÄR
1,5 dl mandelmjölk eller annan växtmjölk
0,5 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
0,5 tsk vaniljpulver HÄR
 
Hetta upp lite vatten och blanda det med kakaon så det blir en chokladpaste. Blanda pasten med de andra ingredienserna. Häll upp allt i ett glas eller i en glasburk. Låt stelna i kylskåpet i minst två timmar eller över natten. Garnera chiapuddingen med hackad choklad, blåbär och färska fikon. 
 
 
För att göra chiapuddingen ännu smarrigare vispade jag upp kokosgrädde tillsammans med lite kakao och vaniljpulver. En klick av det på toppen och oj så gott det blev:)
 
Ha en fin fortsatt vecka!
 
KRAM
 
Maggie