Veganska Kanelbullar

 
HEJ!
 
Hoppas ni mår bra! 
Själv är jag rätt omtumlad av gårdagen då jag fyllde år!
Blev ordentligt uppvaktad från alla håll och det gör att jag känner mig alldeles varm
och tacksam idag.
Imorgon blir det fler festligheter i form av Kanelbullens dag.
Här kommer mitt recept på saftiga, fluffiga och alldeles underbara kanelbullar.
Ni kommer inte bli midssnöjda med de här- det kan jag lova!
 
25- 35 st
 
Ingredienser:
 
150 g mjölkfritt margarin
4 dl sojamjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 tsk kardemumma
Ca 11-12 dl vetemjöl
 
Fyllning:
 
100 g mjölkfritt margarin
1 dl ljust muscovadosocker 
eller vanligt socker
Kanel
 
Garnering:
 
25 g smält mjölkfritt margarin
Pärlsocker
 
Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli 37 grader.
Lös upp jästen i en degbunke i lite av degvätskan.
Tillsätt sedan resten av spadet, salt, socker och kardemumman.
Häll nu i mjölet, först ca 10 dl och arbeta degen med degkrokar.
Tillsätt sedan resten av mjölet. Degen ska bli blank och släppa kanterna på degbunken.
Täck med bakduk och jäs i ca 30-40 min. Arbeta degen tills den blir smidig.
Kavla ut degen till en stor rektangel.
Bred margarin över hela och strö över socker och kanel. Vik ihop degen från långsidan.
Skär degen i remsor, tvinna dem, snurra ihop och göm änden under själva bullen. 
Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Jäs bullarna under en
bakduk till dubbel storlek, ca 30 min. Pensla dem med smält smör och strö över
pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 250 grader i 8-10 min.
Ta ut bullarna från ugnen och låt dem svalna. 
  
 
Serveras med ett glas iskall mandelmjölk eller en kopp kaffe!
 
 
 
 
 
Ja, av de här bullarna blir man lycklig, det är ett som är säkert!
 
Ha en fin dag vänner.
 
KRAM
 
Maggie
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: bakning, kanelbullar, veganskbakning