Vegansk pumpakaka med frosting

 
( I samarbete med Smiling.)
 
HEJ!
 
Snart är det Halloween och då tänkte jag tipsa er om den här ljuvliga pumpakakan med frosting.
Så galet god!
Det är en sån där kaka som man måste ta en till bit av, om ni förstår vad jag menar..
Kakan är smaksatt med muskotnöt och kanel och frostingen med apelsin.
De smakerna gör sig otroligt bra tillsammans.
Testa själva!
 
15-18 bitar
 
Ingredienser:
 
1 liten Butternutpumpa  (1,5 dl pumpapuré)
100 g mjölkfritt margarin
2,5 dl socker
1 dl havremjölk
100 g Smiling cashewnötter naturella (ca 2 dl nötmjöl)
2,25 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk muskotnöt
2 tsk kanel
1 nypa salt
 
 Frosting:
 
100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
3 dl florsocker
5 msk saft från en apelsin
5 msk havrefraiche, rumsvarmt
 
Topping:
 
50 g Smiling cashewnötter doppade i choklad, hackade
Rivet apelsinskal
 
 

Börja med att göra pumpapurén. Skala pumpan, kärna ur och tärna den i stora tärningar. Koka pumpan mjuk. Häll av vattnet och mixa pumpan till en puré.
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en bakform, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Hacka cashewnötterna grovt. Mixa dem till ett fint mjöl. Smält margarinet. Tillsätt sockret och vispa en stund. Tillsätt mjölk och pumpapuré. Blanda de torra ingredienserna och rör ned margarinblandningen. Blanda till en slät smet. Häll smeten i bakformen. Grädda kakan i ca 25 min. Känn efter med en provsticka att kakan är klar. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna helt innan du gör frostingen. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Bred den över kakan och strö över chokladnötter och apelsinskal. Skär kakan i fyrkanter.
 
 
Ett tips är att se till att alla ingredienserna till frostingen har samma temperatur,
annars kan frostingen skära sig. 
 
De chokladdoppade cashewnötterna från Smiling som jag använde som garnering
funkar jättebra att äta som snacks också!
 
Smilings produkter hittar du i de flesta stora mataffärerna och på Pressbyrån.
 
Ha nu en riktigt fin vecka!
 
KRAM
 
Maggie