Vegansk broccolisoppa med oststänger

HEJ!
Detta är en av mina barns favoritsoppa!
En mild och krämig brocollisoppa som man gärna tar en portion till av:)
Till den brukar jag servera veganska oststänger som formligen smälter i munnen. Ni som gillar pajkanter- här har ni något som påminner om det både till konsistens och smak.
Här kommer receptet:
4 port
Ingredienser:
Soppa:
2 msk Carlshamn mjölkfritt margarin
1/2 purjolök
1 vitlök, skalad och hackad
1 krm chiliflakes
1 msk mjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 broccolistånd
1 1/2 dl havregrädde
1 stor näve spenat
Salt
Peppar
Oststänger:
100g Carlshamn mjölkfritt margarin
2,5 dl mjöl
2 dl riven vegansk ost
Svarta och vita sesamfrön

Börja med att göra oststängerna. Tärna margarinet och lägg det i en degbunke.
Blanda ihop margarinet med mjölet till en deg. Tillsätt den rivna osten och forma
en rund boll av degen. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 min.
Under tiden gör du soppan. Smält margarinet i en gryta eller kastrull.
Skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolök och vitlök mjukt.
Häll i chiliflakes och fräs lite till. Pudra över mjölet och rör runt. Häll i vatten och tillsätt
buljongen. Låt allt koka upp under omrörning. Lägg i broccolin som du ansat och skurit
i mindre bitar. Koka broccolin mjuk, ca 5 - 10 min. Koka inte för länge då tappar
den färg och smak. Häll i havregrädden mot slutet av koktiden och även spenaten.
Ta av allt från värmen och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut degen ur kylen. Lägg den på ett mjölat bakbord och dela den i 10 bitar.
Forma varje bit till en avlång orm och lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper.
Platta till ormen lite lätt, pensla den med kallt vatten och strö över ost och sesamfrön.
Grädda oststängerna i ca 10-12 min tills de fått fin färg. Ta ut dem ur ugnen och låt
dem svalna innan du serverar dem tillsammans med soppan.


Visst ser det härligt grönt, gott och nyttigt ut!?
Hoppas ni får en härlig höstdag!
KRAM
Maggie
Detta recept kommer definitivt jag och min sambo prova någon gång! :)